Jurassic Rock mukana Mikkelin Juoksun 15-vuotisjuhla Juoksufestissä!

Jurassic Rock tekee uuden aluevaltauksen osallistuessaan 15 vuotta täyttävään Mikkelin Juoksuun. Perinteinen 1.7 juostava Mikkeli Juoksu juhlistaa merkkipaaluaan uuden, juoksureittinsä vierelle kohoavan Juoksufest –tapahtuman myötä. Juoksufest tarjoaa mahdollisuuden seurata Mikkeli Juoksua paikan päällä olevissa kisakatsomoissa, mutta tarjota myös oheistoimintaa juoksun ohelle – niin juoksijoille kuin katsojillekin.

Yhtensä Juoksufestin vetonauloista toimii Kenkäveron Pappilaaa vastapäätä sijaitsevalla pellolla pelattava Kuplafutisturnaus. Pelto on sama, jolle Jurassicin aikaan kohoaa festivaalin leirintäalue. Turnauksen ohessa pellolta löytyy muun muassa Jurassic Rockin lippuskabailupiste, josta on mahdollista voittaa lippuja tulevan kesän festivaaleille, kahvila, bodypaint-taiteilua, hiustenleikkausta, elävää musiikkia sekä paljon muuta oheisohjelmaa. Paikalle voi saapua myös omien piknik-eväiden kanssa nauttimaan Juoksufestistä. Kuplafutisturnaus toteutetaan yhteistyössä Jurassic Rockin, Mikkelin Kilpa-Veikkojen, Mahlin, Yhdessä Enemmän! -hankkeen ja Törkeen Hyvä Kesä -hankkeen kanssa.

Kuplafutisturnauksessa on kaksi eri sarjaa: nuorille suunnattu Young Guns – sarja sekä kaikille avoin sarja. Kaksiosaisen mittelön avaa rokkikukkojen ja kestävyysurheilijoiden välinen näytösottelu, johon Jurassic Rockin tiimi osallistuu mielessään vain murskavoitto.

”Urheilu ja urheiluseurat ovat aina olleet lähellä Jurassic Rockin sydäntä, vaikka päälle päin se ei siltä varmasti näytäkään. Meitä on aina kiinnostanut lähteä kisailemaan, mutta koska porukan kunto on sen verran kehno, niin tavallisessa jalkapallossa ei lähdetä häviämään. Kuplafutiksessa meillä on ainakin tuurin tuoma mahdollisuus!” Jurassic Rockin tuottaja Anniina Havukainen nauraa.

Juoksufestin lisäksi koko perheen Mikkeli Juoksussa on runsaasti muuta oheishohjelmaa. Sataman leikkipuistossa järjestetään liikunnan riemua ja satumaailmoja yhdistävä Lasten Juoksufest, joka toteutetaan yhteistyössä Hulivilikarnevaalien, Liikuntakeskus Fressin ja Lasten kulttuurikeskus Vekkulan kanssa. Mikkeli Juoksun lähtöpaikalle, Urheilupuistoon, saadaan Mikkelin Klassikoiden valokuvanäyttely. Näyttelyn suunnittelee ja toteuttaa urheilutapahtumiin erikoistunut pitkän linjan valokuvaaja Mikko Rahikainen. Kattilasillan asuinalueelle saadaan myös extrahuoltopiste, josta vastaavat Kattilasillan pojat. Päivän ohjelmaan kuuluu myös asahiohjaaja Arja Karppisen vetämä terveysliikuntatunti Urpolassa. Tunnelmaa liikuntapäivään tuovat reitin varrella esiintyvät katusoittajat.

Tapahtuma toteutetaan paikallisten yritysten, toimijoiden, tapahtumien järjestäjien ja talkoolaisten kanssa yhteisöllisesti.  Jo varmistuneet ohjelmat ja aikataulut ovat nähtävissä osoitteessa www.mikkelinklassikot.fi.